TOP 5 vinkit kilpailijoille!

Kultakurkku karaoken tuomari Anu Savela – kuka olen?

Olen Anu Savela, musiikkipedagogi/laulunopettaja ja esiintyvä taiteilija Saarijärveltä. Olen työskennellyt laulunopettajana eri opistoissa jo 17-vuodenajan Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla. Minulla on klassisen laulunopettajan koulutus vuodelta 2004 Savonia-amk:sta ja viimeisin tutkinto onpop/jazz-laulunopettajan koulutus vuodelta 2017 Centria-amk:sta. Keikkailen säännöllisesti pääasiassa laulu/piano-trubaduurina sekä erilaisissa kokoonpanoissa. 

Tuomarointitausta

Ensimmäisen kerran olin kevättalvella 2019 tuomaroimassa ViihdeSallapin laulukilpailussa. Sain tiedon tapahtumasta Viitasalo-opiston rehtorilta, että kisaan etsittiin tuomaria. Tapahtumassa oli niin mahtava tunnelma, että kiinnostus tuomaroida kisoissa jatkossakin kasvoi entisestään. 

Laulunopettajan näkökulmasta kiinnitän erityisesti huomiota terveeseen äänenkäyttöön ja hyvään laulutekniikkaan ja äänen puhtauteen. Hyvä rytmin käsittely ja omaperäiset tulkinnat kiinnittävät myös huomioni. Ulkoiset seikat jäävät toisarvoisiksi arvioinnissa, rohkeus olla oma itsensä ja persoonallisuus valloittavat kyllä sydämeni.

 Top 5 – vinkit kilpailijoille!

  1. Ole oma valloittava itsesi ja anna persoonasi näkyä!
  2. Luota itseesi!
  3. Opettele kappaleet mahdollisimman hyvin ja ulkoa! 
  4. Keskity laulun sanomaan! Mieti vaikka jokin tunnetila omasta elämästäsi liittyen kappaleen tekstiin ja sisältöön ja tee siitä itsesi näköinen! Älä matki alkuperäistä artistia!
  5. Pidä itsestäsi hyvää huolta! Älä stressaa, se kuuluu äänessä!!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 ajatuksia aiheesta “TOP 5 vinkit kilpailijoille!”