Miten hieronta vaikuttaa kehoon?

Jokainen meistä reagoi omalla tavallaan hierontaan mutta yleisesti hieronta lisää aineenvaihduntaa kudoksissa sekä rentouttaa, lämmittää ja venyttää lihaksia. Hieronnan aikana elimistöömme vapautuu myös hormoneja ja entsyymejä, jotka vaikuttavat positiivisesti normaaliin kehon toimintaan, esimerkiksi endorfiini hormoni, jolla on kipua lievittävä vaikutus sekä ns. hyvän olon tunnetta lisäävä vaikutus. Hieronnalla on tätä kautta myös stressiä ja mieltä rauhoittava vaikutus. 

Kannattaako hieronta esim. ennen lauluesitystä?

Mielestäni kyllä, sillä hieronta pääsääntöisesti lievittää jännitystä ja sitä käytetäänkin yhtenä keinona esim. esiintymisjännityksen helpottamiseen. Äänen ja hengityksen rentouttamiseen ja helpottamiseen on kehitetty ihan spesifi VoiceMassage- hieronta mutta kannattaa kokeilla myös pään- ja kasvojen alueen käsittelyn vaikutusta.

RoiMa- Kunto on fysioterapiapalveluita tuottava yritys Tikkakoskelta. RoiMa- Kunnossa työskentelee Niina Roiha- Martiskainen ja palveluihin kuuluu manuaaliset käsittelyt,akupunktio/PENS-hoidot, kinesioteippaus, fysikaaliset hoidot, yksilölliset ohjaukset esim.kuntosalilla, kotikäynnit tarvittaessa sekä spiraalistabilaatio- ohjaukset. Lisää tietoa yrityksestä löytyy Facebookista RoiMa-Kunto.

-Niina Roiha-Martiskainen

Niina on mukana Kultakurkku karaoken lopputapahtumassa 11.-12.10.2019 – tsekkaa hierontapalvelut ennakkoon ja varaa itsellesi aika hemmottelevaan hierontaan!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *